Εθελοντική Αιμοδοσία, Τράπεζα Αίματος Δήμου Σπετσών – Οκτ. 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της τράπεζας αίματος του Δήμου Σπετσών, σε συνεργασία με το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου από τις 8:00 έως και τις 14:00.

Και τις δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν συνολικά 151 φιάλες αίματος!

Ακολουθήστε τη σελίδα της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Σπετσών για περισσότερες πληροφοριες και ενημερώσεις για τη δράση της.

«ΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»

Γίνε και εσυ Αιμοδότης : Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Belga Ηome Spetses Store – Κατάστημα Ν.Σ. ΣΓΟΝΤΖΟΥ-ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΝ est.1915

Το κατάστημα ‘Ασυναγώνιστον’ στις Σπέτσες άνοιξε πάλι τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2023 με καινούρια διεύθυνση. Σήμερα έχει την ονομασία “Belga Home“. Έχει ανακαινιστεί ριζικά διατηρώντας την αισθητική του παλιού καταστημάτος, καθώς εχουν συντηρηθεί όλες οι παλιές ξύλινες βιτρίνες του και ο σχετικός εξοπλισμός. Η επίσκεψη στο κατάστημα αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μαγαζί του νησιού της οικογένειας Ν. Σγόντζου, που αγαπήθηκε πολύ από τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Δεν ειναι τυχαίο που πολλοί το αποκαλούσαν Harrods μιας και έβρισκαν τα πάντα σε αυτό. Η προσεγμένη ανακαίνιση του και η επαναλείτουργια ως κατάστημα με είδη σπίτιου, είναι ένα ευχάριστο γεγονός για όλους μας!

Ιστορικά στοιχεία για το κατάστημα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του fb Σπέτσες … μιά φορά κι έναν καιρό – Spetses …once upon a time

λεπτομέρεια της εξ. βιτρίνας: ζωγραφισμένη γυναικεία φιγούρα σε ξύλο

το Τζάρισμα του Μάη – Σπέτσες 2023

Παράδοση που κρατά πολλά χρόνια στις Σπέτσες. Το “τζάρισμα” είναι ένα φασαριόζικο έθιμο, που θέλει μικρούς και μεγάλους να “σέρνουν” τενεκέδες κι ό,τι άλλο βρουν που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλό θόρυβο στο χτύπημα του την παραμονή της πρωτομαγιάς για να καλωσορίσουν τον Μάη.

Τα παιδιά συνήθως δένουν στα ποδήλατα τους ή, κρατούν τα ίδια με ένα σχοινί μικρά τενεκεδάκια, ταψάκια, κουτάλες κτλ. και τρέχουν! Ενώ οι μεγαλύτεροι προτιμούν να οδηγούν το μηχανάκι τους, και πάντοτε δύο μαζί ώστε ο ένας να οδηγεί κι άλλος να κρατά το σχοινί, δένουν τενεκέδες από λάδι, βαρέλια ή και παλιοσίδερα και κάνουν βόλτες στις γειτονιές. Ο θόρυβος που δημιουργείται στους δρόμους είναι τόσο μεγάλος που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεσηκωθεί κάποιος.